WWW.SPOOREEN.BE
Modeltreinen op 1/32ste
ALGEMENE INFO SPOOR 1 IN BELGIE MODULEPROJECT TIPS - VERBOUWINGEN AGENDA INFO
Home >   Tips >    Rollend materiaal >   BR236


 
WielenDe wielen zijn door de firma Mohring als volgt veranderd :  het loopvlak is versmald tot 4,4mm en de flenshoogte is nu 0,8mm.


BR236

Motor Een SB-Modellbau motor is ingebouwd. Hiervoor diende er wat gefreesd te worden : de oude motor en het tandwiel werden verwijderd. Daarna met een boor van 10mm het gat uitfresen in de richting tegenovergesteld aan het tandwiel. De worm op de SB motor is dikker zodat de motor iets verder van het tandwiel moet komen. Ook de gaten voor de bevestiging van de motor moeten uitgefreesd worden. De opening voor de motoras heb ik uitgefreesd tot tegen het middenschot.

BR236

De gele worm is van de SB motor en men kan zien dat die aan de linker kant bijna tegen het chassis aan zit.
Decoder ESU decoder met Visaton luidspreker
Stroom-
afname
Nieuwe punt contacten vervangen de strips van Märklin. Hier is er een bijkomend probleem : de wielafstand is nu in 1PUR 42,5 mm, en daar de assen nogal veel zijdelings kunnen verschuiven, komen de contacten niet altijd tegen het wiel. Daarom het ik de contacten ongeveer 3mm laten uitsteken, zeker aan de kant waar de wielen geïsoleerd zijn van de as. Aan de andere zijde kan er ook massa aan het chassis genomen worden.


BR236Vering De veren op de middelste as zijn ongeveer even groot dan de veertjes die men in aftakdozen vindt (de kinderbeveiligingsplaatjes worden afgeveerd). In het chassis worden nu gaten geboord van 3mm. De diepte wordt gemeten vanaf het vlak waartegen de afdekplaat wordt gevezen. Dit is nodig omdat de uitsparing van de aspot nog 1 mm dieper moet gevijld worden, en dus nu nog niet kan dienen als referentie.
Ook zal de afdekplaat moeten bewerkt worden. Men kan zien dat de uitsparing van de 2 buitenste assen minder diep is dan die van de middelste as. Met een scalpel kan het teveel aan plastic weggenomen worden.BR236

br236BR236

Het is niet zo gemakkelijk te zien maar boven het linker imitatie-verenpakket is er quasi geen uitsparing in vergelijking met de uitsparing boven het rechte verenpakket.

Cabine
De detaillering volgt later
Radiator-
rooster
Het rooster moet nog in elkaar worden gesoldeerd. (Krüger Modellbau)
Verlichting Hier is nog niet onmiddellijk een oplossing, bij Wilgro heb ik al enkele lantaarns gekocht maar zal moeten vergelijken met foto's uit de realiteit.Laatste updates Contact Disclaimer